Få ekspertbehandling for rotfylling hos Odontia – tidlig intervensjon reduserer smerte og bevarer dine naturlige tenner. Bestill time nå!
Artikler
Trenger du rotfylling? Når en spesialist i endodonti er løsningen
Aktuelt
Tannverk? Slik finner du årsaker og behandling
Lær om tannverk, vanlige årsaker og behandlinger. Odontia tilbyr akutt tannlegehjelp i Oslo og andre byer. Bestill din time i…
Aktuelt
Usynlig tannregulering – Diskret og komfortabel tannkorrigering
Oppdag fordelene med usynlig tannregulering hos Odontia. Diskret, komfortabel tannkorrigering for et vakkert smil. Les mer og bestill time nå!
Aktuelt
Rotfylling – Når er det nødvendig?
Få innsikt i når rotfylling er nødvendig og hvordan behandlingen redder tennene dine – lær om symptomer, prosedyre og oppfølging…
Tannlegeskrekk? Tips for en rolig opplevelse
Overvinn tannlegeskrekk med Odontia. Vi tilbyr skreddersydde løsninger for en trygg tannlegeopplevelse. Les mer om våre behandlingsalternativer.
Aktuelt
Tannbleking hos tannlege – Få hvitere tenner trygt
Få et strålende smil med profesjonell tannbleking hos Odontia. Trygg behandling og langvarige resultater. Bestill time i Oslo og andre byer nå!
Nyheter
Hva er retainer?
Hvorfor bruker man strikker?
Vi vet at det av og til kan være vanskelig å bruke, og huske elastiske strikker under behandlingen med fast regulering. Det er likevel svært viktig å bruke strikkene for behandlingen.
Nyheter
Hvorfor bruker man strikker?
Nyheter
5 frokost ideer som er raske og tannreguleringsvennlige!
Med tannregulering må man være litt forsiktig med kostholdet – unngå å spise harde eller seige ting som kan løsne…
Nyheter
‘Digital’ avtrykk eller ‘skann’
Kjeveortopeder har i mange år tatt avtrykk av tenner med alginat (avtrykksmateriale). Dette for å lage gipsmodeller som brukes for…
Nyheter
Retinerte hjørnetenner
En retinert tann er en tann som ligger gjemt i kjeven og ikke bryter frem på vanlig måte. Årsaken kan…
Forkjølelsessår
En stor del av befolkningen opplever forkjølelsessår som skyldes Herpes Simplex. Herpes Simplex er hudinfeksjon forårsaket av herpesvirus, men ikke alle får utbrudd i form av forkjølelsessår, som kan forekomme på lepper, i munnen eller på øyets hornhinne. Sårene starter som oftest med kløe og prikking i huden på og rundt leppene. Etter hvert dannes små væskefylte blemmer som bryter ut i sår. Såret er som regel grå av farge, med en gul indre kant og rød ytterkant
Nyheter, Tannhelse
Forkjølelsessår
Tips & råd
Akutthjelp med tannregulering
Guide: Midlertidig hjelp ved utfordringer med tannregulering
Dersom du opplever utfordringer med tannreguleringen når du ikke har tilgang til tannlege, er det enkelte ting du kan ordne på egenhånd ved hjelp av en annen voksen. Guiden under viser de vanligste utfordringene under behandling med tannregulering og hvordan du midlertidig kan løse disse på egenhånd. Bestill en time til tannlegen og bruk guiden kun som en nødløsning dersom du ikke kommer deg til tannlegen i løpet av kort tid.
Nyheter
Finansielle støtteordninger for tannlegeregningen
I Norge er hovedregelen at voksne selv må betale utgiftene til tannbehandling. Det er ingen automatisk egenandelsordning som hos legen,…
Nyheter
Gravide og munnhelse
Det skjer mye i kroppen når man er gravid og munnhelsen er intet unntak. Hormoner og spisevaner vil påvirke munnhelsen,…
Nyheter
Snusing og munnhelse
Undersøkelser viser stort sett at snusing er mindre skadelig enn røyking. Hvorvidt bruk av snus gir høyere sannsynlighet for kreft…
Syreskader
Syreskader på tenner oppstår som følge av syre fra mat og drikke og i noen tilfeller magesyre ved oppkast. Syreskader er forskjellig fra den syren som munnhulens bakterier produserer ved omsetning av karbohydrater/sukker som gir karies/hull i tennene. I dagens samfunn er syreskader et økende problem og skaden er permanent.
Tannhelse
Syreskader
Tannhelse
Røyking og munnhelse
Røyking kan føre til alvorlige sykdommer, deriblant kreft i munnhulen. Røyking kan også påvirke din munnhelse på forskjellige måter.
Tannhelse
Dårlig ånde
Alt du trenger å vite om fluortilskudd
Fluor er en av hovedårsakene til at vi i dagens samfunn har mindre hull i tennene enn tidligere. Fluor lagres i tannen og gjør den mer motstandsdyktig mot syreangrep fra bakterier. Dette bidrar til at begynnende hull ikke utvikler seg videre og nye hull forhindres.
Tips & råd
Alt du trenger å vite om fluortilskudd
Tips & råd
Hvorfor bruke tanntråd og mellombørste?
Visste du at tannbørsten kun rengjør 60% av munnen din? Hvis du ser for deg tennene dine som 'klosser', rengjør…
Tips & råd
TMD – Kjeveleddsproblemer
Kjeveproblemer, også kalt Temporomandibulær dysfunksjon (TMD) er en samlebetegnelse for symptomer i kjeveledd og omkringliggende vev og kjevemuskulatur. Feil belastning…
Tips & råd
Munnskold
Munnskold er sår som former seg i munnen som kan være smertefulle. De former seg som hvitgule ‘krater’ i munnhulen,…
Tannstein
Tannstein er et hardt gult belegg som sitter langs kanten av tannkjøttet. Tannstein er et forkalket bakteriebelegg som alle opplever å få i varierende mengde. Mengden tannstein som dannes er individuell og påvirkes blant annet av renhold, sammensetningen i spyttet og medikamentbruk. Tannstein har ingen funksjon, men belegget irriterer tannkjøttet. I mer alvorlige tilfeller kan det føre til tannkjøttbetennelse, og pasienter disponert for tannløsningssykdommen periodontitt kan oppleve at denne utvikles raskere når det ligger tannstein langs tannkjøttet. Fjerning av tannstein er viktig for å opprettholde et friskt tannkjøtt.
Tannhelse