Tannrens

Behandlingen fjerner belegg, tannstein og overfladisk misfarging fra mat / drikke med profesjonell pussepasta eller AirFlow. Dette gir ikke bare en ren og frisk følelse, men forebygger også tannkjøttbetennelse. Behandlingen kan gjennomføres så ofte du ønsker, men tannrens erstatter ikke den årlige undersøkelsen hos tannlegen.

Anbefaling

Vi anbefaler regelmessig kontroll og undersøkelse hos tannlege eller tannpleier for å forebygge sykdom og oppnå bedre tannhelse. Hyppigheten av besøk hos tannlege og tannpleier tilpasses den enkeltes behov, men ofte trenger voksne grundig tannrens to ganger i året. Vi anbefaler et besøk til tannlege og et besøk til tannpleier med 6 måneders mellomrom.

Hyppigheten av besøk hos tannlege og tannpleier tilpasses den enkeltes behov, men ofte trenger voksne grundig tannrens to ganger i året. Vi anbefaler et besøk til tannlege og et besøk til tannpleier med 6 måneders mellomrom.

Ved tannkjøttproblematikk vil tannlegen eller tannpleieren tilpasse innkallingen ut ifra hva som best ivaretar din tannhelse.

Hva inngår i behandlingen?

  • Fjerning av tannstein langs og under tannkjøttkanten
  • Fjerning av bakteriebelegg på tennene
  • Fjerning av misfarging fra kaffe, te, rødvin og snus

Hvorfor er det viktig å fjerne tannstein?

Tannstein er et forkalket bakteriebelegg som legger seg på tannflaten som et hardt belegg. Det er derfor ikke mulig å fjerne dette med tannbørsten, tanntråd eller mellombørste. Tannstein har ingen funksjon, men belegget irriterer tannkjøttet og kan bidra til irritasjoner og sykdommer i tannkjøttet over tid. Det er derfor ekstra viktig med jevnlig besøk hos tannlegen dersom du har stor produksjon av tannstein. Regelmessig fjerning av tannstein er den mest effektive måten å opprettholde et sunt og friskt tannkjøtt, og redusere sannsynligheten for tannkjøttsykdommer som periodontitt.

Du kan lese mer om tannstein her og tannkjøttsykdommen periodontitt her.

Hva er Airflow?

Airflow er en teknikk for å rengjøre tennene hvor vi bruker en blanding av salt og vann, tilsatt smaksstoffer, som spyles på tennene. Tannrens med Airflow gjør det mulig å komme til på vanskelige steder mellom tennene og i groper. Behandlingen vil i tillegg til effektiv fjerning av tannstein, også fjerne overfladisk misfarging fra kaffe, te og vin, og er forebyggende mot tannkjøttsykdommer og sykdom i tennene.

Tannhelse

Snusing og munnhelse

Undersøkelser viser stort sett at snusing er mindre skadelig enn røyking. Hvorvidt bruk av snus gir høyere sannsynlighet for kreft…

Tannhelse

Gravide og munnhelse

Det skjer mye i kroppen når man er gravid og munnhelsen er intet unntak. Hormoner og spisevaner vil påvirke munnhelsen,…

Tannhelse

Dårlig ånde

Dårlig ånde, eller halitosis som det er kalt på det medisinske fagspråket, er en tilstand som preges av vedvarende, ubehagelig…