Skallfasett

Skallfasetter er en god behandling for å skjule dype misfarginger eller ujevnheter, fylle mellomrom mellom tennene, bygge opp nedslitte fortenner eller på andre måter bedre estetikken. Løsningen ser naturlig ut fordi den imiterer tennenes egen oppbygning og gir naturlig vakre tenner på en skånsom måte.

Hva er en skallfasett?

En skallfasett er et tynt skall av porselen som limes utenpå tennene. Skallfasetten vil være lik en frisk, naturlig tann. Den fremstilles på et tannteknisk laboratorium og blir spesialtilpasset dine tenner. Skallfasett kan også fremstilles i kompositt.

Vi jobber tett med vår tanntekniker med fargeuttak og innprøvning for å oppnå best mulig resultat.

Hvordan foregår tannbehandling med skallfasett? 

  • Gamle fyllinger i tannen fjernes og den delen av tannflaten som skal dekkes av fasetten slipes bort, ofte så lite som 0,5mm.
  • Det utføres scan eller avtrykk av tennene.
  • Tannteknikeren fremstiller porselensfasaden med fargeuttak og fasong for best mulig tilpasning til dine opprinnelige tenner. Dette tar ca 1-2 uker. I mellomtiden har du midlertidige skallfasader i et plastmateriale.
  • Skallfasetten limes til tannen med en spesiell lamineringsteknikk som gjør at den sitter svært godt.

Odontia Tannlegene - Vi tilbyr skallfasetter

Fordeler med skallfasett

Fasetter ligner naturlige tenner og blir ikke misfarget over tid. Fasetter, på lik linje med kroner, kan brukes til å korrigere mindre tannstillingsfeil, uten at du trenger tannregulering. I motsetning til tannkrone, dekker fasetten kun en del av tannen og er tynnere enn en krone. Derfor krever en fasett mindre nedslipning av den originale tannen og er på denne måten en mer skånsom behandling enn krone.

Du finner mer informasjon om tannkrone her.

Hva koster skallfasetter?

En skallfasett koster mellom 6.500,- til 8.500,- per tann. Du kan be tannlegen om et kostnadsoverslag dersom du vurderer skallfasett.

Hvor lenge varer en skallfasett?

Skallfasetter sitter vanligvis svært godt og kan vare i 8-10 år ved vanlig bruk av tennene. Det er allikevel enkelte forhold som kan forkorte levetiden.

En skallfasett er laget av porselen. Uheldig belastning over tid kan føre til at deler av porselenet knekker. Dersom dette medfører at funksjonen eller estetikken forringes vesentlig, kan det være nødvendig å lage en ny.

Til tross for at du ikke kan få hull i selve fasetten, kan det bli hull i tannen nedenfor fasettens avslutning. I de fleste tilfeller kan hullet repareres med en fylling, men dersom hullet er stort, kan det bli nødvendig å fremstille ny fasett eller krone.

Til tross for at fasetten festes godt, kan det forekomme at den løsner. I slike tilfeller kan den samme fasetten vanligvis limes på plass igjen. Dersom dette skulle skje bør du derfor ta med fasetten til tannlegen snarest mulig.

Behandling

Tannbleking

Vi tilbyr profesjonell tannbleking som enkelt og skånsomt kan brukes hjemme. Tannblekingen varer minst et år, og blekeskinnene kan brukes i flere år uten behov for å skifte de ut mellom hver blekebehandling.

Behandling

Usynlig tannregulering

Aligner er en nesten usynlig, avtakbar og komfortabel måte å rette dine tenner på. Behandlingen består av en serie gjennomsiktige plastskinner som tilpasses dine tenner ved støpning. Hver skinne brukes i 7-14 dager – hele døgnet, bortsett fra når du spiser, pusser tenner eller bruker…