Tannregulering for voksen

Det er ingen aldersgrense for behandling med tannregulering og det er mange årsaker til at voksne trenger tannregulering for å oppnå god munnhelse. Tannregulering i voksen alder kan også gjennomføres av rent estetiske årsaker. Vi tilbyr en rekke alternativer dersom du trenger eller ønsker behandling med tannregulering. Vi tilbyr også mindre synlige løsninger.

Anbefaling:

Dersom du lurer på om tannregulering kan være en god løsning for deg, anbefaler vi at du bestiller en time til konsultasjon. Konsultasjonen er helt uforpliktende, og her vil du kunne få svar på spørsmål du måtte ha og en oversikt over hvilke behandlingsalternativer du har.

Hvorfor bruke tannregulering i voksen alder?

  • Dersom du mangler en eller flere tenner eller har stor tannslitasje, kan det være nødvendig med tannregulering før tenner skal erstattes med tannkrone/tannbro/tannimplantater
  • Pasienter med alvorlig periodontitt som opplever at tennene har flyttet på seg
  • Tenner som har begynt å skli tilbake etter behandling med tannregulering i ung alder
  • Tidligere ubehandlet bittfeil kan justeres i voksen alder. Du finner mer informasjon om tannstillingsfeil her
  • Et ønske om å rette opp små eller store skjevheter av estetiske årsaker

Mindre synlige behandlingsalternativer:

Det finnes mange gode behandlingsalternativer som gjør at du kan oppnå et rett og pent smil, uten at behandlingen blir sjenerende underveis. Du trenger ikke bruke tradisjonell tannregulering med metallklosser og det er alternativer som er mindre synlig eller så godt som usynlig:

  • Keramisk tannregulering har gjennomsiktige/hvite klosser og blir dermed mindre synlig. Strengen som benyttes er av stål som ved tradisjonell tannregulering.
  • Incognito er en tannregulering som plasseres på baksiden av tennene og dermed blir lite synlig.
  • ‘Usynlig tannregulering’ er en tannregulering med gjennomsiktige plastskinner og er svært populær blant voksne pasienter. Les mer om behandlingen her.

Hva koster tannregulering for voksne?

Kostnaden for behandling med tannregulering vil variere ut ifra behandlingsløpet og type tannregulering. Det er derfor ikke mulig å oppgi noen kostnad før du har vært inne til konsultasjon.

I utgangspunktet må alle pasienter over fylte 20 år betale hele behandlingen selv. Dersom problemet er alvorlig nok, vil man derimot også kunne få støtte fra Helfo som voksen. Din behandler kan gi deg mer informasjon om dette. Du finner også mer informasjon om refusjon fra Helfo her.

Tannstillingsfeil

Når det hos et barn konstateres en bittfeil eller tannstillingsfeil, er det viktig med henvisning til kjeveortoped. Som regel vil…

Usynlig tannregulering

Aligner er en nesten usynlig, avtakbar og komfortabel måte å rette dine tenner på. Behandlingen består av en serie gjennomsiktige…

Tannregulering for barn

Behandling med tannregulering kan være nødvendig av flere grunner. Justering av bitt- og tannstillingsfeil, manglende tannanlegg eller tap av tenner,…