Typer tannregulering

Tannbehandling med tannregulering trenger ikke være sjenerende. I dag finnes det mange gode alternativer som er mindre synlig og så godt som usynlig. Selv den tradisjonelle tannreguleringen kan pyntes på utallige måter, her er det kun fantasien som setter grenser. Under ser du hvilke alternativer vi tilbyr på tvers av våre tannklinikker. For mer informasjon om tilbudet ved din lokale kjeveortoped oppfordrer vi deg til å ta kontakt.
Odontiatannlegene Tradisjonell Tannregulering

Tradisjonell tannregulering

Den vanligste typen tannregulering består av små metallklosser og en metallstreng som festes på forsiden av tennene. Dette er den vanligste tannreguleringen for barn og ungdom. Man kan ha tannregulering i kun en kjeve, men som regel må man ha i begge kjever for at bittet skal passe. Behandlingstiden med tradisjonell tannregulering er oftest 1,5 til 2 år. Etter endt behandling, vil man som regel lime en tynn streng (retainer) på baksiden av fortennene for å stabilisere sluttresultatet og forhindre tilbakefall.

Vi er opptatt av at pasientene skal få velge hvordan reguleringen skal se ut, ved at de selv kan velge farge på apparatur og strikker som benyttes i behandlingen. Under ser du et lite utvalg og populære variasjoner for tannreguleringen.

Odontiatannlegene Keramisk Tannregulering

Keramisk tannregulering

Ved keramisk tannregulering er klossene laget av glasskeramikk, men klossene er gjennomsiktige/hvite og dermed mindre synlige. Strengen som benyttes er av stål, som ved tradisjonell tannregulering. Keramisk tannregulering kan kombineres med tradisjonell tannregulering, for eksempel ved å ha keramisk regulering i overkjeven og tradisjonell tannregulering i underkjeven.

Odontia Tannlegene Tannregulering For Voksne Invisalign L

Invisalign

Invisalign behandler tannstillingsfeil ved hjelp av plastskinner som anvendes hele døgnet. Skinnes skal kun tas ut når du spiser og ved tannpuss. Skinnene byttes ut etter hvert som tannstillingen forandrer seg, gjerne hver andre uke, og man møter til kontroll hos tannlegen/kjeveortopeden ca hver 4.-8. uke. Behandlingstiden varierer ut ifra omfanget på bittfeilen, men de fleste behandlinger er gjennomført i løpet av ett år. Sluttresultatet sikres ved å lime en tynn streng (retainer) på tennenes bakside.

Invisalign er spesielt egnet for voksne med mindre bittfeil, og er et mer diskré og komfortabelt alternativ. Denne typen behandling er mer kostbar enn tradisjonell regulering.

Du kan lese mer om tannbehandling med Invisalign her og hvilke tannklinikker som tilbyr behandlingen.

Odontiatannlegene Incognito Tannregulering

Incognito

Ved behandling med Incognito plasseres reguleringen på baksiden av tennene. Klossene og strengen er dermed ikke synlig, og ingen ser at man har tannregulering. Dette er en reguleringstype som ofte benyttes av voksne pasienter.

Ha det gøy med tannreguleringen

Det er viktig for oss at barn og unge skal føle seg trygge og ivaretatt under tannbehandling med regulering hos oss. Derfor prater vi mye med våre pasienter og viser stor interesse for det de driver med, slik at vi kan etablere et godt forhold. Vi tar oss god tid til å svare på spørsmål og forklare pasientene våre hva de måtte lure på i forbindelse med behandlingen. Tannregulering skal ikke være sjenerende og pasienten kan derfor være med å utforme etter eget ønske.

Våre kjeveortopeder tilrettelegger for egenkombinert tannregulering for barn og unge som ønsker å leke seg med tannreguleringen og designer forskjellige fargekombinasjoner til forskjellige anledninger. Tilbudet er selvsagt tilgjengelig også for voksne. Vi tilbyr strikker i alle mulige farger og kombinasjonene er uendelig*.

* Ved Odontia Doktorgården, tilbyr vi ikke fargestrikker eller champagnefargede klosser og strenger. Ved Odontia Vestby Tannregulering tilbyr vi kombinasjoner med to farger av gangen.

Her ser du et lite utvalg av vår mest populære kombinasjoner med fargestrikker til tannreguleringen

 

Sol og sommer
Sol og sommer
Regnbue
Regnbue
Blåtoner
Blåtoner
Hipp hurra
Hipp hurra
God jul
God jul
Champagne
Champagne
Klosser og streng i champagne med tannfargede strikker
Champagneklosser
Champagneklosser
Champagnefargede klosser, standard metallstang og tannfargede strikker

Behandling

Usynlig tannregulering

Aligner er en nesten usynlig, avtakbar og komfortabel måte å rette dine tenner på. Behandlingen består av en serie gjennomsiktige plastskinner som tilpasses dine tenner ved støpning. Hver skinne brukes i 7-14 dager – hele døgnet, bortsett fra når du spiser, pusser tenner eller bruker…

Behandling

Tannstillingsfeil

Når det hos et barn konstateres en bittfeil eller tannstillingsfeil, er det viktig med henvisning til kjeveortoped. Som regel vil ikke barn kunne vokse av seg bittfeil eller tannstillingsfeil, men situasjonen vil ofte forverres jo eldre pasienten blir. Det er viktig at kjeveortopedisk behandling (tannregulering)…