Akutt tannbehandling

Tannsmerter og skader kan være smertefullt og svært ubehagelig. I slike tilfeller bør du bestille time med en gang. Ved store smerter, vil du få smertelindrende tannbehandling, men ofte vil det være behov for at du kommer tilbake til tannlegen for videre tannbehandling.

Vi prioriterer akutt-timer

I Odontia Tannlegene er vi opptatt av at du skal få umiddelbart hjelp i akutte tilfeller så langt det lar seg gjøre. Vi prioriterer derfor deg med akutte behov og gjør vårt ytterste for å trylle frem en time til deg så raskt som mulig. Vi anbefaler derfor at du ringer inn til tannklinikken dersom akutte tannproblemer oppstår. I noen tilfeller vil det være vanskelig å komme gjennom på telefon da alle står opptatt i tannbehandling. Da kan det lønne seg å sende en mail direkte til din lokale tannklinikk.

Vedvarende tannsmerter over tid som så blir borte, er ofte et tegn på at noe er galt snarere enn at ting er i orden igjen. Smertefrihet kan skyldes at tann-nerven er død. I så tilfelle, vil du før eller siden få en infeksjon rundt tannroten – ofte uten smerter. En pågående infeksjon i kroppen bør alltid behandles, da det er en belastning for immunforsvaret.

Hvilke tilfeller er akutt?

  • Ved skade på en eller flere tenner. For eksempel, dersom du har vært uheldig og slått ut en tann, knekt en tann eller lignende. Les mer om skade/traume her.
  • Ved sterke vedvarende smerter. Du kan lese mer om tannverk her.
  • Ved ising, murring, banking eller annet vedvarende ubehag.
  • Ved hevelse rundt en tann eller i ansiktet, potensielt sammen med feber eller redusert almenntilstand.

Dersom du har tannlegeskrekk, er dette noe vi tar på alvor og har lang erfaring med. Vi ønsker å gjøre det vi kan for at du skal kunne bygge et tillitsforhold til oss. Vi tilbyr ikke kognitiv terapi, men har tro på at gjentatte smertefrie opplevelser, der du opplever å ha kontroll, vil minske frykten over tid. Hos oss er du i trygge hender, og vi vil forklare deg alt som skjer på veien. Du kan lese mer om tannlegeskrekk her.

Behandling

Tannskader/traume

Behandling

Tannverk

Tannverk, også kalt tannpine, kan ofte oppleves som en intens ilende og/eller dunkende smerte i tennene, strålende smerte mot hodet/øre eller isende smerte. Årsaken til tannverk kan være ulike ulike sykdommer i tenner og tannkjøtt som betennelse i tannkjøttet og bør alltid undersøkes av tannlege.