Finn klinikk som tilbyr denne tjenesten

Klinikker
loading

Tannlegeundersøkelse

Jevnlig undersøkelse hos tannlege er viktig for å avdekke begynnende problemer i tidlig fase.

På denne måten kan man forebygge sykdom og plager og behandlingen blir mindre omfattende. Tannlegeundersøkelser er en god forsikring mot mulige problemer og inngrep som kan unngås på lang sikt. Det handler om å investere i seg selv og egen helse.

Hvor ofte man bør besøke tannlegen, kommer an på individuelle behov. På generelt grunnlag, anbefaler vi voksne en grundig tannrens to ganger i året. Et besøk hos tannlege og et besøk hos tannpleier med 6 måneders mellomrom. I noen tilfeller vil det være tilstrekkelig med en årlig kontroll og tannrens.

En undersøkelse hos våre tannleger eller tannpleiere inneholder:

  • Undersøkelse av tenner, tannkjøtt, kjeven og munnhulen for øvrig.
  • Nødvendige tannrøntgenbilder
  • Enkel tannrens og puss
  • Råd og tips til å forbedre din munnhelse
  • Eventuelt behandlingsplan med spesifisert kostnadsoverslag

Flere av klinikkene våre tilbyr også OPG-røntgen; panoramarøntgenbilde. Dette gir en god oversikt over alle tenner med røtter, kjeveben, bihulene og kjeveleddene. OPG er spesielt nyttig i forbindelse med fjerning av visdomstenner eller andre oralkirurgiske inngrep og brukes ved planlegging av større behandlinger for god totaloversikt. OPG kan avdekke mer enn vanlig røntgen og kan screene etter mulig patologi på tenner og kjeveben. Vi anbefaler derfor å ta et OPG fra tid til annen for å avdekke potensielle problemer.