Våre tjenester: regelmessig kontroll, undersøkelse, røntgen, ordinære behandlinger og komplekse behandlinger.

Tannlegeundersøkelse

Det  er viktig at man jevnlig gjør en undersøkelse hos tannlege slik at begynnende problemer med tenner, tannrøtter, tannkjøtt og øvrig munnhule avdekkes i en tidlig fase.

Dette så du slipper smerter samt eventuelle store og kostbare inngrep. Tannlegeundersøkelser er en liten kostnad å bruke med tanke på hvilke problemer og inngrep man kan slippe å gjøre på lang sikt. Det handler om å investere i seg selv og egen helse.

Regelmessig kontroll og undersøkelser hos tannlege eller tannpleier bidrar til bedre tannhelsen og man kan unngå mange tannproblemer. Hyppigheten av besøk hos tannlege og tannpleier avhenger av den enkelte pasients behov, men ofte trenger voksne grundig tannrens 2 ganger i året og da anbefales et besøk til tannlege og et besøk til tannpleier med 6 måneders mellomrom. I noen tilfeller vil det være tilstrekkelig med en årlig kontroll og tannrens.

En undersøkelse hos våre tannleger eller tannpleiere inneholder:

  • Undersøkelse av tenner, tannkjøtt og kjeven
  • 2 røntgenbilder
  • Enkel tannrens og puss
  • Råd og tips til å forbedre din munnhelse

Flere av klinikkene våre tilbyr også OPG-røntgen. OPG står for OrthoPantoGram og er et røntgenbilde som viser et panoramabilde av tennene, benstrukturen i overkjeven- og underkjevene, bihulene og kjeveleddene. Røntgenbildet tas med en teknikk kalt «tomografi». Opptaket gjøres ved at røntgenapparatet beveger seg en gang rundt hodet til pasientene mens de står inne i OPG-maskinen. Opptaket tar ca. 20 sekunder og er ikke ubehagelig på noen måter.

Har du noen spørsmål eller  ønsker du å bestille time? Kontakt din nærmeste Odontia klinikk og vi vil hjelpe deg.

Vi utfører tannerstatning hos Odontia. Du finner oss i Oslo sentrum, Ullevål, Slependen, Asker, Hønefoss, Lillehammer, Brumunddal, Tønsberg, Larvik og Molde. Bestill en time hos en av våre klinikker i dag for en god tannlegeopplevelse og god tannhelse i årene som kommer.