Tanntrekking er et alternativ når tannen er så skadet eller løs at den ikke kan ikke kan repareres på en god måte. Behandlingen er vanligvis smertefri og gjennomføres med lokalbedøvelse. Dersom du har stor frykt for å gjennomføre behandlingen kan den utføres i sedasjon (beroligende medikamenter) eller i sjeldne tilfeller i narkose.

Hvordan gjennomføres tanntrekking?

Når du skal trekke en tann får du i noen tilfeller smertestillende tabletter før behandlingen, som fortsetter å virke når tannen er ute. Tanntrekkingen foregår med lokalbedøvelse. Dersom du har tannlegeskrekk, er beroligende medikamenter (sedasjon) en mulighet. Dette finner du ut i samråd med din tannlege.
Når tannen er ute, legges en kompress der tannen har vært som skal være på plass i minimum en halvtime. Av og til er det nødvendig å lukke såret med noen sting.

Etter tanntrekking:
Når du har trukket en tann, skal du ikke spise eller drikke på minimum 2 timer. Det kan derfor være fornuftig å spise og drikke før du kommer inn til behandling. Vi anbefaler at du skyller munnen med antibakterielt munnskyld ett minutt morgen og kveld den første uken for å forhindre bakteriedannelser i såret.

Når bedøvelsen går ut etter noen timer, kan du ta Paracet og Ibux ved behov.

I noen tilfeller kan du oppleve hevelse i området der tannen satt. Dersom du opplever dette, kan du bruke en ispose mot kinnet (husk å legge noe mellom isposen og huden som et tøystykke). Hold hodet høyt til hevelsen går ned.

Kirurgisk tanntrekking:
I noen tilfeller sitter tannen så dypt i kjevebeinet at den ikke kan trekkes på vanlig måte. Dette er blant annet mer vanlig ved trekking av visdomstenner. I disse tilfellene er det mer skånsomt å fjerne tannen kirurgisk.

Har du noen spørsmål, ønsker du å bestille time eller trenger personlige råd? Kontakt din nærmeste Odontia klinikk og vi vil hjelpe deg.