Finn klinikk som tilbyr denne tjenesten

Klinikker
loading

Regelmessig kontroll og undersøkelser hos tannlege eller tannpleier forebygger sykdom og bidrar til bedre tannhelse. Hyppigheten av besøk hos tannlege og tannpleier tilpasses den enkeltes individuelle behov, men ofte trenger voksne grundig tannrens to ganger i året. Vi anbefaler et besøk til tannlege og et besøk til tannpleier med 6 måneders mellomrom. Ved tannkjøttproblematikk vil tannlegen eller tannpleieren tilpasse en innkalling som er optimal for å best mulig ivareta din tannhelse.

Tannpleier og tannleger jobber sammen for at din tannhelse skal bli best mulig. Tannpleieren har en tre-årig høyskoleutdannelse og jobber selvstendig med årlige tannundersøkelser, behandling av tannkjøttsykdom, bleking samt alt av forebyggende behandling med rens / puss og veiledning. Tannpleieren stiller selv diagnoser ved undersøkelsen og henviser til tannlegen ved behov for tannbehandling.

Ved en tannrens fjernes tannstein langs og under tannkjøttkanten, bakteriebelegg og misfarging. Som regel benyttes det Airflow til dette, et skånsomt system som gjør tennene renere og hvitere ved hjelp av luft, vann og natriumkarbonat.

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille en time? Kontakt din nærmeste Odontia klinikk og vi vil hjelpe deg.