Våre tjenester: Konsultasjon – Tannimplantat, tannløse kjever – Tannimplantat, delvis tannløse kjever – Tannimplantat, erstatning enkelttenner

Ved tap av tenner, enten som resultat av traume, tannkjøttsbetennelse (Pyrea), rotfraktur eller store hull, så kan man erstatte den tapte tannroten med et tannimplantat. Enkelt sagt er det en skrue som man skrur ned i kjevebenet som ligger under slimhinnen. På denne skruen kan man igjen feste en ny tannkrone i porselensmateriale. Implantater kan benyttes enten om det skulle være en enkelt tann som er tapt eller deler/ hele kjeven. Behandlingsformen er veldokumentert og brukt i over 30 år. Under behandlingsperioden kan en hvis ønskelig lage midlertidig tenner.

Tannimplant – en livslang erstatning

Implantatbehandling har en veldig god prognose og mange pasienter kan regne med en livslang erstatning for sine tapte tenner. Selve titanskruen blir ikke slitt men porselenstennene kan eventuelt byttes ut med årene.

Implantatbehandling

En implantatbehandling begynner med en innledende konsultasjon. Enkelte sykdommer og visse tilstander ellers utelukker eller vanskeliggjør innsettelse av implantater.

Etter konsultasjonen gjennomgår pasienten en røntgenundersøkelse for å kontrollere at kjevebenet har en tilstrekkelig dimensjon for at implantater kan settes inn.

Skruene settes på plass i munnen ved at det bores hull i benet hvor skruene festes. Når denne behandlingen er gjort må du vente 6 måneder i overkjeven og 3 måneder i underkjeven før implantatene kan belastes, dvs før det kan lages tenner som settes på dem.

Har du noen spørsmål om implantatbehandling eller ønsker du å bestille en konsultasjon? Ta kontakt med din nærmeste Odontia klinikk.