Finn klinikk som tilbyr denne tjenesten

Klinikker
loading

Dersom en tann går tapt kan man erstatte den tapte tannroten med et tannimplantat. Enkelt forklart opereres en titanskrue i kjevebenet som ligger under slimhinnen. Denne gror fast i kjevebenet, slik at man kan feste en ny tannkrone, bro eller protese. Implantater kan benyttes enten det gjelder en enkelt tann, flere eller alle tennene i kjeven. Behandlingsformen er veldokumentert og brukt i over 30 år.

Tannimplantat – en livslang erstatning

Implantatbehandling har en god prognose når den utføres på rette indikasjoner, og mange pasienter kan regne med en livslang erstatning for sine tapte tenner. Selve titanskruen blir ikke slitt men porselenstennene kan eventuelt byttes ut med årene.

Implantatbehandling

Behandlingen begynner med en innledende konsultasjon, der vi utfører en grundig klinisk og røntgenologisk undersøkelse. Enkelte sykdommer og visse tilstander utelukker eller vanskeliggjør innsettelse av implantater.

Etter at implantatet er operert inn i kjeven, må du vente i 3-6 måneder før implantatene kan belastes, med andre ord før det kan lages tenner som settes på dem. Under behandlingsperioden kan en hvis ønskelig, lage midlertidig tenner.