Finn klinikk som tilbyr denne tjenesten

Klinikker
loading

Tannimplantat en mulighet til å få en fast tannerstatning dersom du mangler en eller flere tenner. Et tannimplantat er en titanskrue som opereres inn i kjeven, og som brukes som en kunstig rot og feste for en krone / bro / protese.

Hvordan erstattes den manglede tannen?

  • Behandlingen begynner med en innledende konsultasjon, der vi utfører en grundig klinisk og røntgenologisk undersøkelse. Enkelte sykdommer og visse tilstander utelukker eller vanskeliggjør innsettelse av implantater.
  • En titanskrue opereres inn i kjevebenet som ligger under slimhinnen. Du vil få smertestillende tabletter og lokalbedøvelse før behandlingen starter. Behandlingen tar vanligvis mellom en til to timer.
    Deretter må skruen gro ordentlig fast i kjevebenet. Dette tar vanligvis 8-12 uker.
  • En røntgen tas for å sikre at implantatskruen har grodd tilstrekkelig fast i kjevebenet før behandlingen fortsetter.
  • Når titanskruen har grodd fast i kjeven kan denne brukes til å feste en krone / bro / protese.

Hva kan jeg oppleve etter behandlingen?

Mange vil oppleve hevelse i operasjonsområdet, noe som er helt normalt. Du kan legge en ispose mot kinnet for å dempe hevelsen. Husk å legge et mellomlegg mellom huden og isposen, som et tøystykke, papir eller annet. Hold gjerne hodet høyt de første timene etter inngrepet.

Du skal ikke spise eller drikke de første tre timene etter behandling. Påse derfor at du har spist før du kommer til behandling.

Bedøvelsen og de smertestillende tablettene vil avta to til fire timer etter behandlingen. Vi anbefaler at du tar tabletten du fikk med deg fra tannlegen når du kjenner at effekten avtar de første to dagene. Deretter kan du bruke Paracet eller Ibux.