Mangler du en eller flere tenner kan tannprotese, tannimplantat eller tannbro være et alternativ.

Tannproteser
Tannproteser (også kalt gebiss) er en erstatning for manglende tenner, denne behandlingen er rask, enkel og rimeligere enn alternative behandlinger. Tannprotesen sitter ikke fast og den skal tas ut for rengjøring. Tannprotese (er ikke en vanlig behandling i Norge lengre, tannimplantat eller tannbro er en langt mer vanlig behandling). Tannprotese/gebiss passer for dem som av ulike årsaker ikke kan få tannbro- eller tannimplantatbehandling (hvor pasienten får faste tenner), eller benyttes som en midlertidig løsning før man får andre permanente løsninger.

Om man har igjen noen av sine egne tenner kan en delprotese være aktuelt. Denne protesen sitter fast i munnen ved bruk av klammer rundt de gjenværende tenner. Les mer om tannprotese her.

Tannimplantat
Ved tap av tenner, enten som resultat av traume, tannkjøttsbetennelse (Pyrea), rotfraktur eller store hull, så kan man erstatte den tapte tannroten med et tannimplantat. Enkelt sagt er det en skrue som man skrur ned i kjevebenet som ligger under slimhinnen.å denne skruen kan man igjen feste en ny tannkrone i porselensmateriale. Les mer om tannimplantat her.

Bro
En bro er «en rad av sammenhengende kroner» som dekker en tannluke og støtter seg vanligvis til tenner på hver side av tannluken. Les mer om tannbro her.

Ved en konsultasjon vil vi kunne se hvilken behandling som er best for deg.

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille en konsultasjon? Ta kontakt med nærmeste Odontia klinikk, vi vil hjelpe deg.