Finn klinikk som tilbyr denne tjenesten

Klinikker
loading

Bleking kan foregå på klinikken eller hjemme med individuelt tilpassede blekeskinner.

Før man går i gang med blekingen er det viktig å få en grundig undersøkelse på tennene. Dette for å være sikker på at tenner og tannkjøtt er friskt, og at man får reparert eventuelle hull før blekeprosessen starter.

Hjemmebleking

Hjemmebleking kan utføres enten ved hjelp av en individuelt tilpasset blekeskinne eller ferdige blekeskinner med blekegele. Ved individuelle blekeskinner gjør vi en digital scan eller tar avtrykk av tennene, og tanntekniker presser en blekeskinne eksakt tilpasset dine tenner. I skinnen brukes blekegeleen, enten på dagtid eller natten, alt etter hva du finner mest komfortabelt. Behandlingstiden kan variere fra 3-8 dager, avhengig av type misfarging og ønsket behandlingsresultat. Fordelen ved denne blekemetoden er at det er lett å friske opp blekingen senere, gir en god forutsigbarhet og medfører lite ising. De siste årene har det også kommet svært gode ferdig fremstilte blekskinner med den samme blekegeleen som benyttes i individuelle blekeskinner. Fordelen er at du slipper scan / avtrykk og tannteknikerutgifter, og skinnene er hygieniske siden de kastes etter bruk. Det oppnås like fint blekeresultat med denne behandlingen.

Behandlingen er smertefri og resultatet kan vare opptil flere år. Har du bleket tennene, kan du enkelt friske opp ved bleking over et par dager.

Det finnes et hav av muligheter innen tannbleking der ute. I Norge, er det kun tannleger som har lov til å selge tannbleking som inneholder mer enn 0,5% hydrogenperoksid. Hydrogenperoksid er det mest velprøvde og brukte blekemiddelet; det skader ikke tennene og gir minimalt med ising. Mange blekemidler som selges, inneholder syre som gir hvite tenner. Disse er derimot direkte skadelig for tannemaljen og er ikke å anbefale. Andre inneholder peroksider i så lav konsentrasjon at det ikke virker.

Tannbleking bør alltid utføres etter en grundig tannsjekk, slik at det ikke er andre behandlingsbehov som bør prioriteres først. Den skal med andre ord ikke utføres av hudpleiere eller kjøpes på apoteket.

Har du noen spørsmål eller trenger personlige råd, kontakt din lokale tannlege.

Tannbleking hos tannlegen

Er det enkelte tenner som skal blekes, f.eks. en misfarget rotfylt tann, eller få tenner i forbindelse med en større behandling, kan vi gjøre dette på klinikken. Det er imidlertid sjelden anbefalt for alle tennene da behandlingsresultatet er mindre forutsigbart. Dette blir også mer kostbart og medfører ofte mer ising.