Finn klinikk som tilbyr denne tjenesten

Klinikker
loading

Ønsker du deg hvitere tenner? Årsaken til misfargede tenner er mange. Det kan være et resultat av hva du spiser og drikker, bruk av tobakk eller daglig munnhygiene. Sykdom i en eller flere tenner og medisiner kan også påvirke fargen. Vi tilbyr profesjonell tannbleking som enkelt og skånsomt kan brukes hjemme. Tannblekingen varer minst et år, og blekeskinnene kan brukes i flere år uten behov for å skifte de ut mellom hver blekebehandling.

Før bleking:

Før blekeskinner settes i bestilling, må det foretas en undersøkelse av tennene. Tannlegen må påse at tennene er i god nok stand før de blekes. Videre pusses tennene rene for tannstein og plakk slik at resultatet av blekingen blir så jevnt som mulig.

Når undersøkelsen er gjennomført, og eventuell annen nødvendig behandling er gjennomført, tas det en digital scan eller et avtrykk av tennene dine. Deretter produseres det spesialtilpassede blekeskinner, som sammen med blekemiddelet utfører behandlingen. Du kan selv velge om du ønsker blekemiddel som skal brukes på dagtid eller om natten.

Vær oppmerksom på at fyllinger, kroner eller laminater ikke vil kunne blekes og at resultatet kan påvirkes av dette.

Når du skal bleke:

  • Puss tennene godt og bruk tanntråd mellom flatene
  • Påfør en dråpe blekemiddel på alle tennene i skinnen som skal blekes
  • Plasser blekeskinnen i munnen
  • Unngå inntak av kaffe, te, vin, tobakk og annet som misfarger tennene under blekeperioden. Tennene er mer utsatt under behandlingen.

Dersom du skulle påføre for mye blekemiddel, tørker du bort dette når skinnen er påført. Hvis blekemiddelet kommer i kontakt med bare tannhalser, kan dette oppleves som ubehagelig. Det er derimot ikke farlig. Dersom du påfører for lite blekemiddel, kan det dannes små luftbobler under skinnen.

Noen kan oppleve ising i tennene ved bleking. Dette vil avta etter få dager og er ikke farlig. Dersom isingen mot formodning ikke skulle avta, men forverres, anbefales et opphold i behandlingen på et par dager.

Etter bleking:

  • Ta av skinnen og puss tennene grundig med flour
  • Vask blekeskinnen i kaldt eller lunket vann. Dersom du bruker varmt vann, vil skinnen ødelegges.
  • Oppbevar skinnen på et tørt sted og blekemiddelet i kjøleskapet mellom hver behandling

Bleketid og resultater:

Estimert, vil behandlingen ta mellom 3-8 dager, men dette vil variere ut ifra type misfarging og ønsket behandlingsresultat. Dersom du skulle oppdage at hvitfargen avtar etter kort tid, skyldes dette som regel plakk på tennene som kan pusses vekk hos tannpleier. Sannsynligheten for misfarging fra kaffe, vin og annet er større når tennene utsettes for bleking. Det er derfor lurt å pusse tennene godt morgen og kveld med flour og bruke både munnskyld og tanntråd.

Vi anbefaler at du venter minimum 12 måneder før du starter neste blekebehandling.

Tannbleking og gravide:

Vi fraråder gravide og ammende å bleke tenner.