Finn klinikk som tilbyr denne tjenesten

Klinikker
loading

Digital tannrøntgen gir oss raskt bilder av svært god kvalitet og dermed større mulighet for tidlig og korrekt diagnose. Digital røntgenteknikk gir deg som pasient betydelig mindre bestråling enn hva som er tilfelle ved konvensjonelle røntgenbilder, samtidig som miljøet spares for skadelige fremkallervæsker.

Digitalt røntgenbilde

OrthoPantoGram (forkortet til OPG) er et digitalt røntgenbilde som viser et panoramabilde med en god oversikt over alle tenner med røtter, kjeveben, bihulene og kjeveleddene. OPG er spesielt nyttig i forbindelse med fjerning av visdomstenner eller andre oralkirurgiske inngrep. Det brukes også ved planlegging av større behandlinger og regulering for bedre totaloversikt.

Vi anbefaler at man av og til tar et OPG for å screene etter mulig patologi på tenner og kjeveben, da vi kan avdekke mer på et OPG enn ved tannbilder.

Odontia Kaldnes har i tillegg mulighet til å ta CBCT røntgen. Denne maskinen tar 3D røntgenbilder av kjevene og omliggende strukturer. Slike bilder blir tatt for blant annet å vurdere visdomstenner, planlegge implantatbehandling og utredning av sykdommer i kjever/kjeveledd. Du tenger en henvisning fra din tannlege for å ta CBCT, og bildet tolkes alltid i samarbeid med vår radiolog.