Har du gebiss er det en del symptomer du bør være oppmerksom på. Vi forteller deg hva du skal se etter slik at du best mulig kan ta vare på dine tenner og din munnhule.

Ved bruk av gebiss er det viktig å ta vare på resterende tenner og selve gebisset. Gebisset bør rengjøres godt, og kan settes i et glass med kaldt vann, gjerne med rengjøringstabletter for gebiss, når det ikke brukes. Disse fås kjøpt på apotek. Gebisset skal skylles og pusses før du setter det tilbake i munnen. Unngå å bruke gebisset om natten slik at gummene og tenner får hvile og luft. Vi anbefaler at du følger opp med tannlegen slik at du sikrer at gebisset sitter riktig i munnen.

Med godt renhold, og jevnlig besøk hos tannlegen, er gebiss et godt og billig alternativ for de fleste. Det er allikevel noen komplikasjoner som kan oppstå som det kan være greit å være oppmerksom på.

Soppinfeksjon

Mange som bruker gebiss vil oppleve soppinfeksjon i munnen. Dette kjennetegnes ved at man får ubehag i munnhulen og det kan gjerne svi litt.
Trøsker kan oppstå i munnen og vil oppleves som et hvitt belegg med skarp rød hud under. Denne huden blør lett ved kontakt. Røde flekker kan også oppstå uten det hvite belegget, og man kan bli sår i munnviken.

Munntørrhet

Munntørrhet kan hos mange oppstå og gi problemer da gebisset trenger spytt for å feste seg ordentlig. Dette kan blant annet oppstå på bakgrunn av bivirkninger fra medisiner. Dette kan eventuelt løses med en fiksativ som sørger for å holde protesen på plass.

Gnagsår og ubehag

I den første perioden med gebiss kan du oppleve noe ubehag og vasker med blant annet å snakke eller dannelse av gnagsår.