Det er viktig å ta godt vare på tennene dine, for de vil slites over tid og om du er uheldig slites de så mye at de går tapt.

tannlege, bro, implantat, slependen, hønefoss, lillehammer Tannløsning (periodontitt), karies og fraktur/tannskade er de aller vanligste årsakene når det gjelder at en eller flere tenner løsner.

Om du mister en tann vil dette gå ut over tyggefunksjonen, samtidig som smilet ikke vil være like pent lengre. Derfor får vi flere henvendelser fra pasienter som ønsker at vi hjelper dem med å erstatte en eller flere tenner.

Bro

En bro er «en rad av sammenhengende kroner» som dekker en tannluke og støtter seg vanligvis til tenner på hver side av tannluken. Broen fremstilles individuelt på et tannteknisk laboratorium etter tilsliping og avtrykk hos tannlegen. Bro er et godt alternativ dersom nabotennene til tannluken er behandlet fra før slik at tannlegen ikke må fjerne unødvendig mye tannsubstans på friske tenner.

Implantat

Ved tap av tenner, enten som resultat av traume, tannkjøttsbetennelse, rotfraktur eller store hull, så kan man erstatte den tapte tannroten med et tannimplantat. Enkelt sagt er det en skrue som man skrur ned i kjevebenet som ligger under slimhinnen. På skruen kan vi igjen feste en ny tannkrone i porselensmateriale. Implantater kan benyttes enten om det skulle være en enkelt tann som er tapt eller deler/ hele kjeven. Behandlingsformen er veldokumentert og brukt i over 30 år. Under behandlingsperioden kan en hvis ønskelig lage midlertidig tenner.

Denne behandlingen har en veldig god prognose og mange pasienter kan regne med en livslang erstatning for sine tapte tenner. Selve titanskruen blir ikke slitt men porselenstennene kan eventuelt byttes ut med årene. Les mer om tannimplantat her.

Ta kontakt for en konsultasjon

Vi i Odontia har lang erfaring når det gjelder å behandle pasienter som har mistet en tann. Om du bestiller en konsultasjon kan vi sammen se hvilken behandling som passer best for deg. Finn din nærmeste klinikk.