Det har aldri vært så høyt fokus på å ha en sunn og frisk tannhelse og et pent smil som det det er i disse dager. Det er derfor ikke så rart at mange velger en elektrisk tannbørste når de skal pusse tennene.

Elektrisk tannbørste – et smart valg.

elektrisk tannbørste tannlege odontia lillehammer hønefoss slependen osloEn elektrisk tannbørste er mer effektiv enn en vanlig tannbørste, i tillegg til at vi bruker lengre tid på tannpussen når vi bruker en elektrisk tannbørste. Den elektriske tannbørsten er meget effektiv mot karies, tannsten og betennelse i tannkjøttet. Om du sammenligner en vanlig tannbørste opp mot en elektrisk tannbørste vil den sannsynligvis også være mer effektiv mot overfladiske misfarginger enn om du bruker en vanlig  tannbørste.

Hvilken elektrisk tannbørste bør du velge?

Det finnes et hav av forskjellige modeller og merker når det kommer til elektrisk tannbørste. Noen koster mye mens andre er ganske rimelige, så hvilken børste bør du bruke? Braun Oral-B er et merke som har mange gode produkter og disse elektrisk tannbørstene pusser så og si like godt. Et pluss er at alle børstehodene passer til alle modellene deres. Når børsten må skiftes så forandrer fargen på børsten seg.

Det tyske nettstedet Zahnbuersten-tests.de testet tidligere i år 10 helt nye nye elektriske tannbørster. Best ut i testen kom Oral-B Triumph 5500 og Oral-B Pro 5000. Disse tannbørstene koster rundt 1500,- i Norge. Tredje- og fjerdeplassen deles av Philips Sonicare DiamondClean HX9332 og Braun Oral-B Professional Care 7000.

Vår erfaring er at børsten må være elektrisk ikke gå på batteri. Uansett hvilken elektrisk børste du velger gjelder det samme som for vanlig tannbørste; bruk en med mykt børstehode – dette er mest skånsomt mot tannkjøttet.

Hvordan bruke en elektrisk tannbørste?

Når du bruker en elektrisk tannbørste skal du ikke “skrubbe” tennen på samme måte som du gjør med en manuell tannbørste, det er bare å bevege den mykt og langsomt langs tennene. Tannbørsten vil gjøre jobben for deg, det er bare å stoppe opp noen sekunder på hver tann. Start på utsiden av tannen før du tar innsiden. Husk at plakk og bakteriebelegg ofte samles i kanten av tannkjøttet så vær nøye med å pusse disse områdene. Avsluttningsvis  pusses tyggeflatene til jekslene dine. Husk å avslutte med tanntråd og fluorskylling 🙂

I følge produsentene av tannbørstene bør børstehodet skiftes ut hver 3 måned. Bruk tanntråd og tannstikker for å fjerne bakteriebelegg mellom tennene som er vanskelig å nå med en vanlig tannbørste. Dette vil forebygge alt fra karies (hull i tennene), løse tenner og dårlig ånde. Husk å bruk en fluorholdig tannkrem når du pusser tennene. Tenne skal pusses to ganger om dagen, morgen og kveld.

Kontakt din nærmeste tannlege eller tannpleier.

Har du noen spørsmål om din tannhelse eller ønsker å bestille en profesjonell tannrens? Ta kontakt med nærmeste Odontia klinikk så hjelper vi deg.