Våre tjenester: Konsultasjon – Ekstraksjon

Visdomstennene er de siste som bryter frem, normalt ved 17-18 års alder eller noe senere. De andre tennene har da allerede tatt sin plass og dette kan gi problemer med visdomstennene som ligger helt bakerst. Visdomstennene bryter noen ganger bare delvis gjennom slimhinnen mens de andre ganger blir liggende i kjevebeinet helt dekket av slimhinnen og bein.

Det er de delvis gjennombrutte tennene som oftest gir problemer fordi munnhulebakteriene da kan trenge ned langs kronen på tannen og fremkalle en infeksjon i dybden. Det kan da oppstå ett eller flere problemer som f.eks. infeksjon omkring tannen, karies (tannråte) i visdomstannen eller nabotannen, rotbetennelse omkring nabotannen, og mer sjeldent utviklingen av cyste eller svulst. Pasienten vil da kunne oppleve symptomer som smerter og hevelse i området eller også bare generell dårlig smak i munnen.

Visdomstenner bør ofte fjernes dersom:

  • Pasienten har smerter/ murring som resultat av en betennelse rundt tannen.
  • Tannen skader nabotannen
  • Det kan dannes en cyste i anslutning til tannkronen
  • Pasienten har hull i tannen

Noen pasienter velger å få visdomstenner fjernet av forebyggende grunner for å unngå akutte problemer på et senere tidspunkt, for eksempel i forkant av lengre utenlandsopphold hvor tannlegehjelp er vanskelig og oppdrive.

Har du noen spørsmål om visdomstenner eller ønsker du å bestille en konsultasjon? Ta kontakt så hjelper vi deg.