Våre tjenester: Konsultasjon – Tannimplantat, tannløse kjever – Tannimplantat, delvis tannløse kjever – Tannimplantat, erstatning enkelttenner

Ved tap av tenner, enten som resultat av traume, tannkjøttsbetennelse (Pyrea), rotfraktur eller store hull, så kan man erstatte den tapte tannroten med et tannimplantat. Enkelt sagt er det en skrue som man skrur ned i kjevebenet som ligger under slimhinnen. På denne skruen kan man igjen feste en ny tannkrone i porselensmateriale. Implantater kan benyttes enten om det skulle være en enkelt tann som er tapt eller deler/ hele kjeven. Behandlingsformen er veldokumentert og brukt i over 30 år. Under behandlingsperioden kan en hvis ønskelig lage midlertidig tenner.

Implantatbehandling har en veldig god prognose og mange pasienter kan regne med en livslang erstatning for sine tapte tenner. Selve titanskruen blir ikke slitt men porselenstennene kan eventuelt byttes ut med årene.

En implantatbehandling begynne rmed en innledende konsultasjon. Enkelte sykdommer og visse tilstander ellers utelukker eller vanskeliggjør innsettelse av implantater.

Etter konsultasjonen gjennomgår pasienten en røntgenundersøkelse for å kontrollere at kjevebenet har en tilstrekkelig dimensjon for at implantater kan settes inn.

Selve innsettingen av skruene skjer ved at det bores hull i benet hvor skruene så skrus ned. Deretter må man vente 6 måneder i overkjeven og 3 måneder i underkjeven før implantatene kan belastes, dvs før det kan lages tenner på dem.